1. Plac zakładu należy utrzymywać w
porządku i czystości.
2. Kontener do gromadzenia odpadów należy
zamykać po każdym wyrzuceniu odpadów i dbać o czystość w jego otoczeniu. Przy
wywozie odpadów przez firmę dopilnować, aby kontener ustawiony został zawsze w
miejscu zachowującym odległość minimum 10 m od budynku zakładu.
3. Zieleń w otoczeniu piekarni utrzymywać
w należytym stanie (podlewać, kosić trawniki, przycinać żywopłot). Zimą
odśnieżać drogi dojazdowe do zakładu.
4. Rampę załadowczą i wyładowczą oraz
plac przy rampie codziennie zamieść szczotką do tego przeznaczoną.
5. Raz na tydzień powierzchnie ramp zmyć
ciepłym roztworem płynu myjącego
................................................................................................................................
(nazwa)
i spłukać
bieżącą wodą, pozostawić do wyschnięcia. W razie konieczności częstotliwość
mycia zwiększyć.
6. Raz na miesiąc zdezynfekować
studzienki kanalizacyjne roztworem
..................................................................................................................................
(nazwa)
7. Sprzęt porządkowy oraz środki do mycia
i dezynfekcji znajdują się w wydzielonym magazynku. Wykaz środków myjących,
dezynfekujących:
– płyn myjący
..................................................................................................................................
(nazwa)
– środek do dezynfekcji powierzchni i
studzienek kanalizacyjnych
....................................................................................................................................
(nazwa)
Osobą
odpowiedzialną za utrzymanie porządku i higieny otoczenia zakładu jest:
......................................................................................................................................
(imię i nazwisko, stanowisko)
Sporządził
Zatwierdził
.................................... ............................................
.............................................................................................
pieczęć zakładu
|
data: .............................................................
podpis: ........................................................
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz