Translate

niedziela, 14 lipca 2013

Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni



   1.  Plac zakładu należy utrzymywać w porządku i czystości.
   2.  Kontener do gromadzenia odpadów należy zamykać po każdym wyrzuceniu odpadów i dbać o czystość w jego otoczeniu. Przy wywozie odpadów przez firmę dopilnować, aby kontener ustawiony został zawsze w miejscu zachowującym odległość minimum 10 m od budynku zakładu.
   3.  Zieleń w otoczeniu piekarni utrzymywać w należytym stanie (podlewać, kosić trawniki, przycinać żywopłot). Zimą odśnieżać drogi dojazdowe do zakładu.
   4.  Rampę załadowczą i wyładowczą oraz plac przy rampie codziennie zamieść szczotką do tego przeznaczoną.
   5.  Raz na tydzień powierzchnie ramp zmyć ciepłym roztworem płynu myjącego

          ................................................................................................................................
(nazwa)
i spłukać bieżącą wodą, pozostawić do wyschnięcia. W razie konieczności częstotliwość mycia zwiększyć.
   6.  Raz na miesiąc zdezynfekować studzienki kanalizacyjne roztworem

         ..................................................................................................................................
(nazwa)
   7.  Sprzęt porządkowy oraz środki do mycia i dezynfekcji znajdują się w wydzielonym magazynku. Wykaz środków myjących, dezynfekujących:
    płyn myjący

    ..................................................................................................................................
(nazwa)
    środek do dezynfekcji powierzchni i studzienek kanalizacyjnych

    ....................................................................................................................................
(nazwa)

Osobą odpowiedzialną za utrzymanie porządku i higieny otoczenia zakładu jest:

         ......................................................................................................................................
(imię i nazwisko, stanowisko)



 Sporządził                                                                                                 Zatwierdził

....................................                                                               ............................................
.............................................................................................
pieczęć zakładu


data: .............................................................

podpis: ........................................................

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz